Wim Haalboom

Ooit, eind jaren ’70, kochten mijn ouders een nieuwbouwhuis op de Dissel in IJsselstein. In die tijd bestond het klimaat-probleem vooral uit zure regen en de angst voor het op raken van de gas- en oliebronnen. In die jaren werd er hier en daar wat geëxperimenteerd met zonnecollectoren en isolatie. Waarom mijn vader daar toen door gegrepen werd kan ik me niet herinneren en ik kan het ook niet meer navragen, maar hij besloot zich er in te gaan verdiepen. Het resultaat was een voor die tijd goed geïsoleerd nieuwbouwhuis met zonnecollectoren. In de blog https://wibosite.blog/2016/10/24/pionier-in-de-familie/ heb ik daar wat meer over verteld.

Voor mezelf kan ik me ook niet helemaal meer herinneren wanneer de interesse in het klimaat ontstond, moor ook bij mij heeft het een wat beter geïsoleerd huis (zo’n zelfde als mijn ouders in 1979 kochten) met zonnepanelen opgeleverd. 

Ik zou mezelf niet willen omschrijven als een klimaat-fundi. Wel denk ik dat we met z’n allen kunnen zien dat het niet echt lekker gaat in de wereld. Nu kun je daar van alles aan doen, op allerlei verschillende niveaus. Ik besloot het dicht bij mezelf te houden. Geen grote gebaren en woorden, maar gewoon praktisch, wat kan ik zelf doen. Dat is best wel veel en dat probeer ik in deze blog duidelijk te maken. Ik vind het leuk om er hier en daar wat over mijn ervaringen te schrijven en zo hopelijk ook anderen te inspireren om iets te ondernemen. Alle kleine beetjes helpen tenslotte!