Ons Huis

Onze woning van energielabel C naar energielabel A en misschien in de toekomst zelfs wel naar volledig energie neutraal. We willen gaan kijken of dit idee uitvoerbaar is met een beperkt budget. Het is de bedoeling dat de investeringen die we eventueel gaan doen uiteindelijk via een lagere energierekening ook daadwerkelijk weer in onze portemonnaie terug vloeien. Mocht dat niet helemaal lukken dan hebben we in ieder geval een bijdrage geleverd aan het milieu en dat is in deze tijd natuurlijk ook al mooi meegenomen.

Je moet ergens van uitgaan. Voor de vorm is dit ons laatst genoteerde gas en elektra jaarverbruik: 2015
Gas: 792 m3
Elektra: 2776 kWh

Wanneer ik dat vergelijk met gemiddeld gebruik voor een tweepersoonshuishouden in een tussenwoning dan zitten we met alles al aan de lage kant. Het zal waarschijnlijk niet eenvoudig zijn om investeringen dan ook daadwerkelijk terug te verdienen maar we gaan kijken hoever we kunnen komen.

Ik zal proberen op deze site verslag te doen van alles wat we omtrent het energie zuiniger maken van ons huis ondernemen.

Wij wonen sinds 2000 in een geschakelde woning uit 1980. In de loop van de tijd is er best wel het één en ander aan energiebesparende maatregelen getroffen. Zo zijn de woonkamer, keuken en hobbykamer voorzien van HR+++ glas. In de hobbykamer is ook het dak geïsoleerd en in 2007 hebben we een nieuwe HR ketel aangeschaft.

2013-06-29 09.49.04

januari 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s